Broccoli suppe

brocollisuppesmall

  • Olivenolie
  • 1 stort løg
  • finthakket 3-5 store fed hvidløg
  • knust ½-¾ broccoli, små buketter + stokken
  • 4 rosenkål
  • 3 mellemstore gulerødder i tern
  • Friske eller flåede tomater på dåse
  • økologisk Kidneybønner, ukogte eller økologisk på dåse
  • 2-3 håndfulde frisk spinat
  • 1-2 tsk. Karry
  • 1-2 tsk. Gurkemeje
  • Godt med frisk peber
Olivenolien varmes op på en pande, hvidløg og løg sauteres til de er blanke. Tilsæt, karry, gurkemeje og peber og rør et par minutter, hvorefter gulerødderne kommes ved. Når gulerødderne er møre tilsættes spinaten, der kun må sauteres i 2-3 minutter.

Hvis der anvendes ukogte bønner tilberedes de efter anvisning. Bønnerne kommes i en grydes sammen med tomaterne -friske eller på dåse og varmes op.

Som det sidste kommes broccolien i og koges med i to minutter. Det hele hældes i en foodprocessor eller blender og og blendes til en suppe. Er suppen lidt for tyk kan der tilsættes kogt vand med økologisk urtebouillon terning.

God fornøjelse!

Tilbage til opskrifter



Mere frugt og grønt

1.500-4.000 nye kræfttilfælde om året i Danmark, kunne være undgået ved at spise mere frugt og grønt.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::