Sådan tilberedes svampe

I denne artikel kan du finde information om hvordan man tilbereder forskellige svampe.

Black Fungus: De skal ligge i blød i varmt vand før brug (15 min for små og 30 min for store). Når svampene ligger i blød øges deres størrelse. Efter at have lagt i blød renses svampene grundigt og delen som var i kontakt med træet skæres af. Hvis der anvendes store svampe, skæres disse i mindre stykker før de tilføjes retten.

De er værdsat i det kinesiske køkken for deres sprøde tekstur og skal derfor først tilføjes retten indenfor de sidste par minutter af tilberedningen. De anvendes typisk i stir-fry eller supper.

Enokitake: De kan spises rå. De anvendes traditionelt i supper, men kan også anvendes i salater eller andre retter.

Østershatte: De kan spises rå. Østershatte har ikke meget smag. Østershatte kan grilles samt bruges i andre retter.

Maitake: Maitake er vilde svampe som kan spises rå. De er sikre at spise, så længe de er økologiske og frie for sprøjtegifte.

At tilberede svampene er meget simpelt. Ved at skære svampene i meget små stykker er den bedste måde at tilberede dem. Tørrede maitake svampe skal lægges i blød før tilberedning. Friske maitake svampe kan tilberedes med det samme.

Portobello: De kan spises rå. De anvendes ofte i pasta retter, fyldte og grillede med krydderurter og krydderier.

Reishi: De skal koges for slå alle bakterierne ned som udviklede sig under dyrkelsen. Ydermere er det svært for kroppen at absorbere de aktive ingredienser i de rå svampe.
Det anbefales at tage C-vitamin med reishi, da dette vil medvirke til en øget absorption af de aktive ingredienser i reishi. I videnskabelige studier har man fundet at C-vitamin nedbryder de komplekse polysaccharider i mindre enheder, som kroppen bedre kan håndtere.

Shiitake: De kan spises rå. Svampene anvendes ofte i stir-fry, salater og pasta retter. Friske shiitake svampe kan bevares i en papirspose på køl. Tørrede shiitake svampe anvendes på samme måde som friske, de skal dog opblødes i varmt vand.

Tilbage til opskrifter



Kræft årsag til flest dødsfald

Igennem mange år har hjertekarsygdomme været den hyppigste dødsårsag i Danmark, men nylig statistik fra Sundhedsstyrelsen viser, at kræft nu er den sygdom, som er årsag til flest dødsfald i Danmark.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::