Grillet sardiner med fyldte portobello svampe

Denne opskrift er inspireret af den portugisiske ret – sardiner med kogte kartofler. Da det er sommer kan denne ret også anvendes som alternativ til den traditionelle grill. Vær opmærksom på ben i fiskene. 

  • 6-8 friske sardiner – renset. Skær ikke hoveder og haler af 
  • Olivenolie 
  • 2 portobello svampe 
  • 1 fed hvidløg, knust 
  • 2-3 tomater, hakket 
  • ½ tsk. frisk rosmarin, finthakket 
  • 1 citron 
  • Salt og peber

Tilberedning af sardiner: Pensl sardinerne med olivenolie og krydr med salt og peber. Hvis du er bekymret for om fisken hænger fast på risten kan du komme olie på risten og tilberede fisken direkte herpå. Grill sardinerne til de kan deles i flager. Fjern fra varmen og server straks. Serveres med skiver af citron. 

Tilberedning af portobello svampe: Pensl svampene med olivenolie og krydr med salt og peber. Start med at grille svampene på undersiden. Vend svampene og grill dem til de er møre. Tag svampene af grillen og fyld tomater, hvidløg og rosmarin i svampene. Læg svampene på varmen igen og lad dem ligge på grillen til fyldet er varmet op. 

God fornøjelse.

Tilbage til opskrifter



Tobaksrøg er kræftfremkaldende

Mindst 40 forskellige stoffer i tobaksrøg er med sikkerhed ved er kræftfremkaldende.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::