Kost og forebyggelse af kræft - er der en sammenhæng?


Der er ingen tvivl om, at studiets styrke ligger i det store antal af mennesker, men begrænsningerne ligger i deltagernes subjektive vurdering af kosten i det foregående år samt varigheden af studiet herunder hvad de spiste før studiet startede. Kan du måske huske dine kostvaner de sidste 24 måneder?

Betyder det, at kosten er ligegyldig i relation til at forebygge kræft? Skal du droppe frugt og grønt, fordi det MÅSKE ikke forebygger kræft i så høj grad, som vi troede? Nej absolut ikke – efter min mening. Kosten er naturligvis ikke den eneste faktor, som forebygger kræft, men kosten spiller en rolle og er en medvirkende faktor både som forebyggende element og i kampen mod kræften. For mit vedkommende er den videnskabelige evidens og min egen erfaring på området stadig tilstrækkelig til, at jeg vælger at være proaktiv – jeg får mere energi i min hverdag og på den lange bane prøver jeg at være et skridt foran diverse livsstilssygdomme. Der er ingen garantier, men hvad vælger du?  

 



Mere frugt og grønt

1.500-4.000 nye kræfttilfælde om året i Danmark, kunne være undgået ved at spise mere frugt og grønt.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::